Όλα τα Άρθρα

Τι είναι τα καλοκαιρινά χαλιά και γιατί να τα επιλέξω;
Ετοιμάζεστε να βγάλετε τα χαλιά σας αλλά θα θέλατε να στρώσετε κάτι διαφορετικό που δεν θα σας ζεσταίνει αλλά θα είναι βολικό για το καλοκαίρι και θα ομορφαίνει τον χώρο σας;   Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να βάλετε χαλιά καλοκαιρινά όπως είναι οι ψάθες , τα viscose ή πιο ελαφριά χαλάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο τον χρόνο. Υπάρχουν πολλές επιλογές και σε ποιότητες, στυλ , σχέδιο , χρώμα και διάσταση.   Γενικά τα καλοκαιρινά χαλιά είναι πιο ελαφριά από τα χειμωνιάτικά, και φυσικά όχι τόσο ζεστά.   Οι ψάθες συγκεκριμένα είναι τα πιο "πρακτικά..
Πως να στρώσετε το παιδικό δωμάτιο
Ήρθε ο καιρός να στρώσετε το παιδικό δωμάτιο και δεν ξέρετε τι είναι καλύτερο για τα παιδιά σας; Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές και ελπίζουμε να σας βοηθήσουμε.    Οι επιλογές είναι δύο: Μοκέτα ή χαλί.   Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε πριν αποφασίσουμε είναι τα εξής:   1. Διαστάσεις.    Το πιο βασικό είναι η διάσταση του χαλιού ή της μοκέτας. Θέλουμε να στρώσουμε όλο το δωμάτιο ή ένα τμήμα του; Και οι 2 επιλογές έχουν θετικά και αρνητικά. Αν επιλέξουμε μοκέτα ή χαλί σε επιθυμητές διαστάσεις μπορούμε να στρώσουμε το δωμ..
Μοκέτα ή χαλί;
Ετοιμάζεστε να αγοράσετε καινούργιο χαλί ή μοκέτα και δεν ξέρετε τι είναι καλύτερο για τον χώρο σας; Δείτε εδώ μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το καλύτερο για εσάς.   Τι να προσέξετε:     Η επιλογή σας εξαρτάται από το προσωπικό γούστο του καθενός καθώς και από τα χρήματα που διαθέτει. Ένα χαλί είναι γενικά πιο ακριβό από μια μοκέτα στις ίδιες διαστάσεις αλλά επίσης με τα ίδια χρήματα μπορείτε να αγοράσετε μια μεγαλύτερη μοκέτα και να καλύψετε περισσότερο χώρο.  Σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος που θα τοποθετηθούν. ..
Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος χαλιού
Πριν προβούμε σε μια αγορά χαλιού πρέπει να αποφασίσουμε την διάσταση που θέλουμε να έχει. Τα περισσότερα χαλιά κατασκευάζονται σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Υπάρχουν πια βέβαια και χαλιά που κόβονται σε επιθυμητές διαστάσεις γιατί μπορεί κάποια από τις έτοιμες να μην καλύπτει απόλυτα τον χώρο μας. Το ιδανικό μέγεθος του χαλιού εξαρτάται από την διάσταση του χώρου και την διάταξη των επίπλων. Ένα χαλί οριοθετεί και τον χώρο μας οπότε είναι σημαντικό να επιλέξουμε την σωστή διάταξη για να τον αναδείξουμε. Τα έτοιμα χαλιά μηχανής υφαίνονται συνήθως στις παρακάτω διαστάσεις: 1.33x1...